10 nuttige tips voor een gezonde levensstijl

10 nuttige tips voor een gezonde levensstijl

Je droomt misschien van een gezonde levensstijl, maar in de praktijk is dat niet altijd gemakkelijk. Of niet?

 1. Een gezonde levensstijl begint met een plantaardig dieet
  Vervang dierlijke producten zo veel mogelijk door plantaardige alternatieven. Dus minder zuivelproducten eten? Ja, dat is het wel. Het is goed voor het milieu, de dieren en voor jou.
 2. Elke dag een half uur bewegen
  Bij een gezond leven hoort ook beweging. Wees gerust: 30 minuten beweging per dag is veel gemakkelijker dan je denkt. Maak een wandeling met je collega’s tijdens je lunchpauze of ga op de fiets boodschappen doen.
  Als het je niet lukt om 30 minuten per dag te bewegen, kun je ook in het weekend meer wandelen. Waarom ga je niet wandelen Alpen? Of misschien is meerdaagse wandeltochten Europa iets voor jou?
 3. Vergeet je omega 3 niet
  Het is belangrijk om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, maar ze zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Becel is van nature rijk aan omega 3-vetzuren dankzij de lijnzaad- en koolzaadolie.
 4. Witte pasta of witte rijst? Geef de voorkeur aan een alternatief
  Witte pasta of witte rijst moet uit je dieet worden geschrapt. Er zijn veel smakelijke alternatieven. Varieer met volkoren pasta, zilvervliesrijst of quinoa als je zin hebt.
 5. Vergeet niet te ontspannen
  De boog kan niet altijd gebogen worden. Stop met stressen en zoek een hobby of sport die je energie geeft.
 6. Krijg vitamine D binnen via je voeding
  Aangezien de zon in Nederland soms achter wolken schuilgaat, is het belangrijk om voldoende vitamine D in je voeding op te nemen.
 7. Eet onverzadigde vetten
  Onverzadigde vetten zijn goede vetten. Denk aan vette vis, noten, avocado’s en plantaardige oliĆ«n zoals zonnebloem-, koolzaad-, olijf- en lijnzaadolie, maar ook aan producten voor op brood, zoals halvarine, margarine of de vloeibare bak- en braadproducten van Becel.
 8. Overdrijf niet met het zout
  Als je gezond wilt blijven, is het belangrijk niet te veel zout te gebruiken. Zet niet altijd een zoutvaatje op tafel en kies liever ongezouten dan gezouten noten.
 9. Groenten, groenten en nog eens groenten
  Eet altijd genoeg groenten. Een minimum van 250 gram per dag wordt aanbevolen. Als je wat meer groenten eet, haal je die 250 gram gemakkelijk.
 10. Wees niet te streng voor jezelf
  Als je te veeleisend bent voor jezelf, zul je niet slagen. Eet gezond en gevarieerd. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook leuk.

adminvlucht

Related Posts

Permanente make-up in Waddinxveen: Een blijvende schoonheid

Permanente make-up in Waddinxveen: Een blijvende schoonheid

Tattoo laten verwijderen in Rotterdam

Tattoo laten verwijderen in Rotterdam

Voordelen van bodysculpting apparatuur

Voordelen van bodysculpting apparatuur

13 Beauty-tips voor een mooie gezonde huid

13 Beauty-tips voor een mooie gezonde huid

1 Comment

Reacties zijn gesloten.